VIDEO: een ode aan de tweetakt

VIDEO: een ode aan de tweetakt
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Red Bull Straight Rhythm die dit weekend wordt gereden is al sinds het ontstaan van het evenement “pré-mix only”. Alleen maar tweetakten dus en daarom deden enkele prominenten uit de motorcrosswereld hun zegje over tweetakttechnologie.

Je zou kunnen zeggen dat het allemaal de schuld was van Yamaha toen ze in 1997 met hun YZM400 op de proppen kwamen. Doug Henry won toen geheel verrassend de supercross van Las Vegas op een viertakt. Maar zo simpel is het niet. Door een wijziging in de regels kregen de viertakten de bovenhand in de sport maar de tweetakten bleven populair.

 

Het is de ideale machine om te leren crossen omdat je verplicht wordt om de powerband op een juiste manier te gebruiken. Bovendien bieden tweetakten zoveel fun en zijn ze een pak goedkoper om te onderhouden. Het zijn Jef Emig, David Pingree, Grant Langston, Randy Richardson, Travis Pastrana en Mitch Payton die verklaren hoe het zo ver is kunnen komen en hun onvoorwaardelijke liefde voor de tweetakt weten uit te leggen voor de camera.

De onderstaande video is dus voor de mannen die elk weekend met hun jerrycan staan te schudden net voor het goedje in de tank van hun tweetaktcrosser verdwijnt. “Mixing gas and kicking ass!

Uw reacties

More MX Vintage news