VIDEO: Joël Robert wint in Sabadell

VIDEO: Joël Robert wint in Sabadell
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De eerste wedstrijd van het WK 250cc werd in 1970 verreden in het Spaanse Sabadell dat op een boogscheut van Barcelona ligt. Voor Joël Robert en Sylvain Geboers is het de eerste grote krachtmeting op een nieuwe machine.

De twee Belgen ruilden in het najaar van 1969 hun vertrouwde CZ’s in voor een nieuwkomer in de motorcross. Het Japanse merk Suzuki trok met deze twee toppers naar het wereldkampioenschap 250cc voor het allerhoogste. Voor Suzuki was de motorcross in 1970 geen onbekend terrein want Olle Pettersson had in 1968 en 1969 al het pad geplaveid voor Geboers en Robert. De Zweed werkte als rijder intensief mee aan de ontwikkeling samen met de Japanse ingenieur Hirohide Tamaki.

In de voorjaarswedstrijden werd nog meewarig gedaan over de gele knetterbakken van Robert en Geboers maar na de eerste wedstrijd voor het WK in Spanje veranderde de toon. Joël Robert won de opener van het seizoen voor Sylvain Geboers. Torsten Hallman werd nog derde maar zag de bui al hangen gezien zijn beteuterde blik op het podium. De CZ’s en Husqvarna’s waren niet opgewassen tegen de Suzuki’s en moesten lijdzaam toezien hoe Robert en Geboers heersten in 1970. Robert pakte later dat jaar de titel voor Geboers en Roger De Coster die toen nog op een CZ zat.

 

Uw reacties

More MX Vintage news