Vintage motocross: Kalender 2019 in de maak!

Vintage motocross: Kalender 2019 in de maak!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Crossers op oude motoren zijn populair, heel erg zelfs. En dat merk je aan alles. Vintage motocross zit duidelijk in de lift en het aantal wedstrijden groeit gestaag in binnen- en buitenland. Hier op de redactie van MXVintage moeten we elk jaar weer wat vroeger aan de bak om de kalender van het komende jaar te updaten en dat is deze keer niet anders. 

De onderhandelingen voor de nationale kampioenschappen oldtimercross zijn lopende maar dat neemt niet weg dat er op internationaal niveau wel al wedstrijden voor 2019 definitief op de kalender zijn bijgeschreven. De drie wedstrijden voor het Europees kampioenschap Classic motocross (ECMO) staat er al een tijdje met wedstrijden in Italië, Frankrijk en Tsjechië. Hun Classic MXdN vindt plaats in het Nederlandse Marum.

Een aantal buitenlandse wedstrijden zijn regelrechte klassiekers in wording. Zo kunnen de vintagecrossers die niet vies zijn van een middagje strandcross alweer aan de bak op 1 februari 2019 in het Franse stadje Le Touquet voor de Enduropale Vintage. Een klassieker in wording is zeker de Talkessel Classics op het MXGP-circuit van Teutschenthal (D) op 11 mei. En “de” klassieker op de kalender is natuurlijk de onovertroffen “Flutlicht motocross” in het Duitse Kleinhau. Deze vindt plaats op 31 mei (de dag na Hemelvaartsdag).

De drukste motorcrossmaand is zonder twijfel september met de finales van de landelijke kampioenschappen. Daar bovenop zijn er de wedstrijden met een mondiaal karakter zoals de Vets MXdN te Farleigh Castle op 7 en 8 september en in het zelfde weekend de internationale vintagewedstrijd in het Zwitserse Lugnorre.

Uiteraard komen er nog een pak races bij dus raadpleeg bij regelmatig onze kalenderpagina voor de updates. U mag van ons net zoals voorheen van elke wedstrijd een voorbeschouwing, een verslag, de resultaten en pak foto’s verwachten.

 

ECMO (European Classic Motocross Organisation)

 • 27/04                  Casale Monferrato Italië                     CEC-1
 • 25/05                  Ramonchamp Frankrijk                      CEC-2
 • 06/07                  Ingilinca Netolice  Tsjechië                CEC-3
 • 21/09                  Marum  Nederland                               CMCdN

 

De andere vintage wedstrijden. (Voorlopige lijst)

 • 01/02 Le Touquet (F) Enduropale Vintage
 • 11/05  Teutschenthal Int. vintage cross Talkessel Classics
 • 31/05  Kleinhau (D) Flutlichtrennen
 • 07/09 Farleigh Castle (UK) Vets MXdN
 • 07/09 Lugnorre (CH) Internationale vintage motocross
 • 08/09 Farleigh Castle (UK) Vets MXdN
 • 08/09 Lugnorre (CH) Internationale vintage motocross

 

Uw reacties

More MX Vintage news