Yves Deudon wint eerste reeks in Le Touquet!

Yves Deudon wint eerste reeks in Le Touquet!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De eerste reeks van de Enduropale Vintage is net afgelopen. Het zand op het strand van Le Touquet ligt er erg zwaar bij. Yves Deudon won de reeks voor zijn landgenoot Rudy Vergriete.

Jose Pereira werd derde voor Denis Binse. Sven Breugelmans kende wat ups and downs tijdens de wedstrijd. De start was perfect voor onze landgenoot want na enkele honderden meters kwam hij als leider door. Nicola Stampaert stoof als 17de langs de waterlijn. Na één ronde viel Breugelmans terug naar een 8ste plaats, Rudy Vergriete nam de leiding over. Tijdens de tweede ronde kon “Breugel” terugkomen naar de derde plaats maar werd opgejaagd door een sterk rijdende Yves Deudon.

De moedige Bjorn Verdoodt die dit jaar verkoos om de wedstrijd te rijden met een CZ kwam toen als 121ste voorbij. Enkele ronden later moesten we Nicola Stampaert al gaan zoeken op een 88ste stek. In ronde 5 was het nog steeds Vergriete die de debatten leidde maar Breugelmans reed nu op slechts enkele seconden op de tweede plaats. Echter in de laatste ronde kon Yves Deudon toeslaan en de leiding overnemen om deze niet meer af te staan. Breugelmans moet in deze ronde nog wat voorgehad hebben want hij zakte nog weg naar plaats 302. Bjorn Verdoodt finishte op een 158ste plaats. Straks om 16u volgt de tweede reeks. Volg hier de live timing.

Yves Deudon

Uw reacties

More MX Vintage news