VMXdN Farleigh Castle: Belgen gaan voor winst!

VMXdN Farleigh Castle: Belgen gaan voor winst!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De onvolprezen Motorcross der Naties voor veteranen is zonder verpinken de grootste vintage motorcrossrace wereldwijd. Ook dit jaar staan er straffe namen op de deelnemerslijsten in Farleigh Castle. Op 7 en 8 september barst het motorgeweld los en zal met de rechterpols worden beslist wie “King of the Castle” gaat worden.

De wedstrijd in Farleigh is een buitenbeentje. Geen enkele vintagerace trekt zoveel bekende topcrossers. De organiserende club is West Devon MCC die in het Zuid-Westen van Engeland het prachtige oldschool-circuit gebruikt voor deze roemrijke wedstrijd. Het circuit is behalve enkele kleine dingetjes nooit echt veranderd sinds de jaren ’70. Lekker conservatief die Britten. Buiten de wedstrijden voor de Vets MXdN zijn er ook individuele reeksen. De grootste naam in deze lijst is zonder twijfel Graham Noyce, de wereldkampioen 500cc van 1979. Ook aanwezig: De Engelse Belg Christian Burnham (foto onderaan). Hij reed ter voorbereiding een wedstrijd van het BK Oldtimercross mee in Retie.

‘Rolls’ Noyce

Wij kijken echter naar de topteams uit de “Naties” en daar hebben we een goede reden voor. Teammanager Danny Scheers kon dit jaar een dreamteam samenstellen voor ons land. Met Steve Ramon (foto intro), Sven Breugelmans, Ken de Dycker en Filip Van Dijck lijken we te gaan voor niks minder dan winst in deze prestigieuze wedstrijd. Met vier wereldtitels in de schaal is alleen de hoogste eer goed genoeg. Maar er zal geknokt worden want buiten de Belgen zijn er nog twee teams die voor niks anders gaan dan de overwinning. Team USA (Mike Brown, Ivan Tedesco, Doug Dubach en John Dowd) wonnen vorig jaar de wedstrijd op hun Husky’s.

Team Belgium met Sven Breugelmans, Ken de Dycker, Filip Van Dijck en Steve Ramon.

Ook Het Engels team is niet te onderschatten. Met Kurt Nicoll, Stephen Sword, Mark Eastwood en Phil Mercer brengt manager Dave King zwaar geschut in stelling. De Belgen lijken favoriet maar elke wedstrijd moet gereden worden. Van de vier Belgen is geweten dat ze al de nodige trainingen achter de rug hebben op hun EVO-motoren. Zo was het viertal eerder te zien op een oldtimertraining op de Horensbergdam te Genk. Wij wensen Team Belgium alle geluk in Farleigh Castle. Ook MXVintage is erbij en zo ben je meteen verzekerd van alle nieuwtjes en fotomateriaal tijdens dat weekend. Volgende week krijg je van ons de deelnemerslijsten en alle details van de wedstrijd. Stay tuned!

Christian Burnham

Uw reacties

More MX Vintage news