De oldtimertraining van 6 april in Genk gaat door

De oldtimertraining van 6 april in Genk gaat door
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We willen Frank Deboosere niks verwijten maar een vaststelling is dat, sinds hij op pensioen is, er bakken water uit de hemel zijn gevallen. Drie oldtimertrainingen moesten worden afgelast maar uiteindelijk zal er dan toch nog eentje kunnen gereden worden.

In Genk wordt alles in gereedheid gebracht voor de oldtimertraining van morgen donderdag 6 april. Het is een allerlaatste generale repetitie want het BK oldtimercross start al nu zaterdag in Lummen. Alle formaliteiten blijven dezelfde, de poorten van de Horensbergdam zwaaien open op donderdag 6 april om 12u30 waarna u onmiddellijk kan inschrijven. De training start om 13u00 en lopen onafgebroken door tot 16u45. Het adres van het circuit is: Damstraat 5, 3600 Genk.

 

Foto: Carolien Kenis

 

Vrije geluidsmetingen

AMC Genk zal tijdens de training hun meetapparatuur ter beschikking stellen om het aantal dB’s te testen van uw motor. Vanwege de FIM komt er een strengere reglementering rond het geluidsvolume dat uw motor mag produceren op de wedstrijden. De metingen in Genk zijn geen verplichting maar worden wel van harte aanbevolen naar aanloop van de competitie.

U kan vrijwillig uw motor aanbieden om de geluidsdruk te meten. Ook in Genk wordt gemeten met de 2mMax methode van de FIM. Uw motor mag maximaal 112 dB produceren met een piek tot 114 dB. In 2025 zal dit verder gereduceerd worden naar 111 dB, het volume dat nu al verplicht is in de MXGP.

Oldtimertrainingen Genk

  • donderdag 16 maart Oldtimertraining 1
  • donderdag 23 maart oldtimertraining 2
  • donderdag 30 maart oldtimertraining 3
  • donderdag 6 april oldtimertraining

Uw reacties

More MX Vintage news